sâmbătă, 4 iulie 2009

prezentarea

tinand cont de dorinta de a-mi povesti experienta cu care am reusit sa mai invat cate ceva, am sa incerc sa dau o descriere cat mai reala. si spun asta pt ca entuziasmul cu care fac asta este mare si nu vreau sa omit ceva.
pornesc mai intai cu cateva poze si cu descrierea lor bineinteles, ce au fost facute la Institutul National de Recuperare din Bucuresti.


Pacientii sunt din cei mai "selecti", patologii diferite. In imagine avem un caz de tetrapareza (traumatism vertebro-medular-doamna in carucior), domnul de la spalier - hemofilie, iar cel cu cadrul tot un traumatism vertebro-medular, dar cu sanse mai mari de deplasare. in principiu nu conteaza chiar circumstantele, modul de recuperare a fiecaruia sunt diferite si pt fiecare trebuie acordat un grad de interes. am intalnit pacienti care vorbesc mult, care plang mult, dar pt fiecare trebuie sa-ti rezervi un anumit comportament, benefic pt el. nu e usor, niciodata nu stii cum e mai bine. tu ca student si ca practician e nevoie sa fi cu ochii f atenti, sa ceri detalii atat cat iti permiti, pacientul iti da "calea" catre sursa de citit. o foarte buna si minunata doamna profesor si doctor ne spunea ca trebuie sa avem multa rabdare in aceasta profesie si ca trebuie sa fim "tonici". real! am simtit-o pe pielea mea."tonusul" se castiga pe parcurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu